Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:04:24 πμ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 17:18

Το ΑΠΘ καλεί τους φοιτητές του να παρακολουθήσουν μαθήματα στο EPICUR

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση μαθημάτων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25 ανακοίνωσε στους φοιτητές του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή συμμαχία μαζί με ακόμη οκτώ ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Τα μαθήματα που παρέχονται στο EPICUR σχετίζονται με διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως Θετικές επιστήμες, Γλωσσική Κατάρτιση για Κινητικότητα, Τεχνολογία, Βιώσιμο Μετασχηματισμό, Ευρωπαϊκές Αξίες, Παγκόσμια Υγεία, Τεχνητή Νοημοσύνη, Επιχειρηματικότητα, Διαπολιτισμικότητα, Ισότητα, Ένταξη και Ενσωμάτωση και διεξάγονται είτε εξ αποστάσεως είτε και διά ζώσης. Μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και των τριών κύκλων σπουδών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών). 

Οι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα που προσφέρονται από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας και όχι αυτά που προσφέρονται από το ΑΠΘ. Πρόκειται, δηλαδή, για μαθήματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας EPICUR: University of Strasbourg (Γαλλία) -επικεφαλής, Adam-Mickiewicz University (Πολωνία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία), University of Southern Denmark (Δανία) και University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία) .

«Η παρακολούθηση μαθημάτων που δίνονται από Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια όπως είναι το EPICUR βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία των νέων για την απόκτηση δεξιοτήτων που απαιτεί η Ευρωπαϊκή και διεθνής αγορά εργασίας  και στην απόκτηση διεθνών εκπαιδευτικών εμπειριών. Δίνει τη δυνατότητα ενασχόλησης με κοινά κοινωνικά προβλήματα, αξιοποίησης του ταλέντου και ανάπτυξης κοινωνικών ευρωπαϊκών εφοδίων μέσω της συμπλήρωσης της τυπικής παρεχόμενης εκπαίδευσης με την συμπληρωματική. Τέλος, ενισχύει τις δυνατότητες συνεργασίας με άτομα που προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αξιοποιώντας ιδέες και προτάσεις σε κοινά κοινωνικά προβλήματα και κοινές επιδιώξεις των νέων και της Ευρώπης», αναφέρεται στην πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων, η οποία γίνεται με τη χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού  των φοιτητών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  EPICUR Virtual Campus Learning Platform όπου αναρτώνται τα προσφερόμενα μαθήματα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 1η Ιουλίου 2024.

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του EPICUR διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS). 

Σ.Α.
 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr