Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 2:31:48 πμ
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 22:05

Το μήνυμα του ΣΕΤΕΠΕ για την μεγαλειώδη απεργία της 28ης Φλεβάρη

Ανακοίνωση για την μεγαλειώδη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση εξέδωσε το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι μπήκαν μπροστά για να δοθεί τιμωρία για αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατο 57, νέων στην πλειοψηφία τους, ανθρώπων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ΣΕΤΕΠΕ:

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Χαιρετίζουμε ειδικά τους συναδέλφους που κατέβηκαν στο μπλοκ του ΣΕΤΕΠΕ, που ήταν ένα από τα μαζικότερα στις πορείες. Το Συνδικάτο μας βρέθηκε από τα ξημερώματα σε χώρους δουλειάς, για να περιφρουρήσει την απεργία.

Πολλοί συνάδελφοι για πρώτη φορά κατέβηκαν σε απεργιακή συγκέντρωση, βρέθηκαν σε απεργιακή φρουρά. Μπήκαν μπροστά για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση της φορολογίας. Μας γεμίζει αισιοδοξία που οι εργαζόμενοι του Νικόπολις, οι ζαχαροπλάστες των Plaisir, οι εργαζόμενοι του ΜΕΤ, οι διανομείς της efood αλλά και της Wolt, βρέθηκαν δίπλα δίπλα για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς, με τα δικά τους αιτήματα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι μπήκαν μπροστά για να δοθεί τιμωρία για αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατο 57, νέων στην πλειοψηφία τους, ανθρώπων. Γιατί δε δέχονται να επιρρίπτονται ευθύνες, από κόμματα και ΜΜΕ, σε ένα μόνο άτομο, για να συσκοτίζουν ότι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν έχουν βάλει τη σφραγίδα τους για τα χάλια που επικρατούν στις Μεταφορές, στην Παιδεία, στην Υγεία. Γιατί κοιλάδες των Τεμπών είναι ο κάθε χώρος δουλειάς, όσο η λογική κόστος-όφελος κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο. Μπήκαν μπροστά για να προστατευτούν οι ζωές μας, να έχουν αξία. Αξία, που το σύστημα που γεννά φτώχεια και δυστυχία δεν μπορεί να δώσει.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη – Συλλαλητήριο έξω από τον ΟΣΕ: Ρίγη συγκίνησης και υπόσχεση να μην ξεχαστεί το δυστύχημα στα Τέμπη

Πηγή: Politic.gr