Σούδας, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εισέβαλε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε φράχτη. Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν αργά, καθώς ο 33χρονος ήταν ήδη νεκρός.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο στο θανατηφόρο τροχαίο να εμπλέκεται και δεύτερη μηχανή.
Ποιος ήταν ο Μανόλης Γαρεφαλάκης
Βαρύ είναι το πένθος και για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο Μανόλης, με καταγωγή το Ηράκλειο, ήταν πιλότος στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας.
Συγκεκριμένα, ο Υποσμηναγός Εμμανουήλ Γαρεφαλακης ήταν Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+, ενώ από το 2015 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.
Ο άτυχος πιλότος είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16 και αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».
Πηγή:ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ







