«Με το κλείσιμο τη δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη της Ελλάδας στο QE το κλίμα θα αλλάξει και θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη άρση των Capital Control» είπε ο υπουργός Οικονομικών και, απαντώντας σε αντίρρηση που έφερε από τα έδρανα ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μάκης Βορίδης, πρόσθεσε «Θα τα πούμε και στην συζήτηση του προϋπολογισμού ( σ.σ. του 2018 ) θα είσαστε εκεί για να με κρίνετε αν λέω αλήθεια . Μιλάω για πλήρη άρση των capital control».
Ο κ.Τσακαλώτος εκτίμησε ότι είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς για το 2017, εάν πάρουμε τη συνολική λύση.
Δήλωσε μάλιστα ότι: «ο πρόβλημά μας είναι ότι θα έρχονται πολλοί επενδυτές. Πρέπει να βάλουμε φίλτρα, για να ξεχωρίσουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν μακροχρόνια επένδυση».
Ο υπουργός Οικονομικών πάντως στο ξεκίνημα της ομιλίας του παραδέχθηκε: "Έτσι κι αλλιώς μόνοι μας είμαστε τώρα. Εννιά στους δέκα στην Ελλάδα βλεπουν Survivor αυτήν την ώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν εντάσεις τώρα".
.
Πηγή: Το Βήμα



