Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 10:26:25 μμ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 21:19

ΥΜΑΘ: Εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 20% στο κτήριο του Διοικητηρίου το 2023

Εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 20% πέτυχε το 2023 ο Τομέας Μακεδονίας-Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, οι οι υπηρεσίες του οποίου στεγάζονται στο κτήριο του Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας τον στόχο του 10% που είχε ορίσει σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, καθοριστικό παράγοντα που συνετέλεσε στην παραπάνω μείωση αποτέλεσε η συμμετοχή του φορέα στο διακρατικό πρόγραμμα BENEFIT, με εποπτεία του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης, που αφορούσε σε επεμβάσεις ενεργειακής αποκατάστασης σε δημόσια κτήρια.

Για το κτήριο του Διοικητηρίου οι παρεμβάσεις αφορούσαν σε:

-Προμήθεια και εγκατάσταση led φωτιστικών σωμάτων στο σύνολο του κτηρίου του Διοικητηρίου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση αυτοματισμών (αισθητήρων κίνησης) στους διαδρόμους και στους χώρους υγιεινής.

-Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης και τριών κυκλοφορητών τελευταίας τεχνολογίας για το σύστημα κεντρικής θέρμανσης φυσικού αερίου.

Επικουρικά με τα παραπάνω, περαιτέρω εξοικονόμηση επιτεύχθηκε μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης συρόμενης υαλόπορτας στη δυτική είσοδο του ισογείου του Διοικητηρίου, η απουσία της οποίας οδηγούσε σε σημαντικές θερμικές απώλειες και κατ’ επέκταση σε αυξημένες θερμικές ανάγκες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Sold out η φετινή Agrotica με πάνω από 1.800 εκθέτες

Πηγή: Politic.gr