Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:30:35 πμ
Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 16:36

Αιχμές της Τουρκικής Πρεσβείας για την συνέντευξη Πάιατ

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προχωρά σε ανάρτηση επικριτική των δηλώσεων διπλωματών που αφορούν τα Ελληνοτουρκικά

Με έναν έμμεσο πλην σαφή αιχμηρό τρόπο σχολίασε πριν λίγο μέσω Twitter η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, τη σημερινή, αποχαιρετιστήρια, συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στην «Καθημερινή».

Ο κ. Πάιατ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να ενεργοποιηθούν «έντονα για να βοηθήσουμε ώστε να αποτρέψουμε να ξεφύγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου» κατά τη διάρκεια της κρίσης του θέρους του 2020.

Δίχως να αναφέρεται στη συνέντευξη, ούτε και στον κ. Πάιατ ονομαστικά, η πρεσβεία έχει προχωρήσει σε μια ανάρτηση όπου σημειώνει ότι η υιοθέτηση των απόψεων της χώρας στην οποία φιλοξενείσαι είναι «μια από τις ατυχείς αμαρτίες της διπλωματίας». Και πρόσθεταν ότι αυτό «συμβαίνει όταν ξεχνάς τις θέσεις της χώρας σου και υιοθετείς εκείνες των οικοδεσποτών σου».

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προχωρά σε ανάρτηση επικριτική των δηλώσεων διπλωματών που αφορούν τα Ελληνοτουρκικά και εντάσσεται στη γενικότερη αντίληψη ότι πρόκειται για διμερή ζητήματα στα οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται τρίτοι.

Δείτε επίσης: Στον «Αρκτούρο» Νυμφαίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

  • Μάριος Αθανασίου: Έκπληκτος με την καταγγελία εις βάρος του Φιλιππίδη για τον Δημήτρη Βογιατζή
  • 30 ερωτήσεις-απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις
  • Ρονάλντο: «Παντοτινή αγάπη» γράφει σε νέα συγκινητική ανάρτηση κρατώντας την κόρη του
  • Ακυρώσεις στο πρόγραμμα του Ποντίφικα καθώς συνεχίζει το πρόβλημα με το γόνατό του
  • Έφυγε από τη ζωή ο Μίνο Ραϊόλα

Πηγή: Politic.gr