Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, 10:32:22 πμ
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 12:42

Ακάρ: «Είναι σημαντικό να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα»

Ρίχνει τους τόνους ο Χουλουσί Ακάρ

Αρκετά ήπιες ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρστην ενημέρωση Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

«Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» πρόσθεσε ο Ακάρ, αναφερόμενος στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο περιθώριο της Συνόδου.

Το σύντομο τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες, σχολίασε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος – Ακάρ.

Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου στον Ακάρ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε κι αυτός το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα να σταματήσουν οι απειλές της Τουρκίας.

Οι δυο τους είχαν μια ολιγόλεπτη συνομιλία μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που ήταν στη σύνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «δε μπορούμε να πάμε έτσι» μιλώντας φυσικά για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μην υπάρξουν άλλες εντάσεις και προκλήσεις ενώ ο Χουλουσί Ακάρ αφού άκουσε όλα όσα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν έκανε κάποια τοποθέτηση.

Το κλίμα σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν εκεί ήταν καλό κάτι το οποίο έχει τη δική του σημασία αφού οι σχέσεις των δυο χωρών είναι τεταμένες. Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία των Τούρκων.

Δείτε επίσης:Πώς «είδε» ο τουρκικός Τύπος τη συνάντηση Ακάρ – Παναγιωτόπουλου

Πηγή: Politic.gr