Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 7:14:23 μμ
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 14:42

Ακραία δήλωση Μπαχτσελί: Θεωρεί τουρκικά τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες» ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Εκτός ορίου βγήκε για άλλη μια φορά η γειτονική Τουρκία, αυτήν τη φορά δια στόματος του κυβερνητικού εταίρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο κ. Μπαχτσελί είπε ότι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίουανήκουν πλέον στην Τουρκία.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σε αυτήν τη δήλωση ενώ μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του (MHP).

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» είπε ο Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα τόνισε ότι «ανακοινώνω στον κόσμο, πως δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε».

Δείτε επίσης: Άμεση απάντηση Πλακιωτάκη στις προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ: «Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο»

Πηγή: Politic.gr