Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:21:06 πμ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 16:00

Ακραίος για άλλη μια φορά ο Ερντογάν: «Μητσοτάκη αν κάνεις λάθος θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Νέες παραληρηματικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, απειλώντας για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ.

Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει φτιάξει πύραυλο Tayfun και εξέφρασε το ερώτημα τι θα γίνει αν αυτός ο πύραυλος χτυπήσει την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

«Στην Ελλάδα λένε “η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;”. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι»είπε ο κ. Ερντογάν.

Φυσικά ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών τονίζοντας ότι «όσο εσύ τα εξοπλίζεις εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

Νωρίτερα ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας από το Νταβός, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να εξοπλιστούν αυτά τα νησιά. Αυτό που κάνουν σήμερα είναι να εξοπλίζουν αυτά τα νησιά».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, αλλά αυτά τα λόγια του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Πρώτα απ’ όλα, βλέπουμε ότι τόσο η Συνθήκη Λωζάνης όσο και η προσέγγιση των νησιών δεν εφαρμόζονται από τις ελληνικές αρχές αυτή τη στιγμή».

«Φυσικά, λέμε τα απαραίτητα πράγματα γι’ αυτούς σε διεθνείς συναντήσεις, όταν έρθει η ώρα, όπου χρειάζεται. Τώρα θα πρέπει (οι Έλληνες) να φροντίσουν τον εαυτό τους», τόνισε.

Δείτε επίσης:Ερντογάν: «Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δε θα αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής»

Πηγή: Politic.gr