Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 6:24:55 μμ
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 17:50

Αμερικανός γερουσιαστής: Η Χίλαρι Κλίντον έσβησε οριστικά από τον διακομιστή τα e-mail της

Η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον διέγραψε οριστικά τα e-mail της από τον server της, ισχυρίστηκε ο ρεπουμπλικάνος επικεφαλής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βεγγάζη.

Ο Τρέι Γκάουντι κατηγόρησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι δεν κατέθεσε κανένα νέο έγγραφο τις τελευταίες εβδομάδες και ότι αρνήθηκε να παραδώσει τον server της για ανεξάρτητη έρευνα, όπως είχε ζητήσει ο Γκάουντι.


Ο δικηγόρος της Κλίντον είπε ότι η πρώην υπουργός έχει παραδώσει όλα τα σχετιζόμενα με τη δουλειά της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγγραφα.

Η Κλίντον -φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016- δέχεται επικρίσεις επειδή, όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2009 μέχρι το 2013 γινόταν μέσω προσωπικού λογαριασμού και όχι κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.

Αν και επισήμως η ίδια η Κλίντον δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα.Πηγή: Το Βήμα