Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 7:27:54 πμ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 23:08

Άμεση απάντηση Πλακιωτάκη στις προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ: «Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο»

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στις άκρως προκλητικές δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ ότι «Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο».

Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του τονίζει τα εξής:

«Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει.

Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα».

Οι δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ
Ο Ομέρ Τσελίκ συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις και είπε πως μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο Πέλαγος, και πως κανείς δεν αντιδρά.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι, η Ελλάδα είναι αυτή που έφυγε από το τραπέζι».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ανέφερε επίσης ότι «παρακολουθούμε την προσπάθεια της Ελλάδας να αυξήσει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί την υποστήριξη όπλων που λαμβάνει για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία».

Αναλυτικά τι είπε και η αναφορά στα Κατεχόμενα της Κύπρου:

«Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή;

Με βάση την πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη υποστήριξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το νόμο.

Μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες, η Τουρκία αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο».

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022: Το Παρίσι δεν θα μεταδίδει τους αγώνες σε γιγαντοοθόνη

Πηγή: Politic.gr