espa pkm

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 11:15:16 μμ
Παρασκευή, 01 Μαϊος 2026 17:45

Ανακαλύφθηκε το Όσκαρ του ντοκιμαντέρ ‘Mr. Nobody Against Putin’ που είχε χαθεί σε πτήση της Lufthansa

Η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι το αγαλματίδιο των Όσκαρ που ανήκει στον Ρώσο σκηνοθέτη Πάβελ Ταλάνκιν, το οποίο είχε χαθεί κατά τη διάρκεια πτήσης από Νέα Υόρκη προς Φρανκφούρτη, έχει πλέον βρεθεί.

Ο Πάβελ Ταλάνκιν, νικητής του Όσκαρ τον Μάρτιο για το ντοκιμαντέρ του ‘Mr. Nobody Against Putin’, δεν μπόρεσε να μεταφέρει το αγαλματίδιο στην καμπίνα του αεροσκάφους, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας του το απαγόρευσαν. Σύμφωνα με τον κινηματογραφικό ιστότοπο Deadline, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) θεώρησαν ότι το αγαλματίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο και έτσι ο Ταλάνκιν αναγκάστηκε να το καταχωρίσει ως παραδοθείσα αποσκευή.

Ωστόσο, όταν το αγαλματίδιο έφτασε στη Γερμανία, είχε εξαφανιστεί. Η Lufthansa επιβεβαίωσε ότι το αγαλματίδιο βρίσκεται ξανά στην κατοχή της στη Φρανκφούρτη και είναι σε επαφή με τον Πάβελ Ταλάνκιν για την άμεση παράδοσή του ιδίοις χερσί.

Ο 35χρονος σκηνοθέτης, που προκάλεσε αίσθηση με την επιτυχία του, είχε ταξιδέψει πολλές φορές με το αγαλματίδιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι ακατανόητο πώς μπορεί ένα Όσκαρ να θεωρείται όπλο και ότι σε προηγούμενες πτήσεις δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr