espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 3:13:30 μμ
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026 14:23

Ανησυχία για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στον Λίβανο από Γαλλία και Πακιστάν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και του Πακιστάν, Ζαν-Νοέλ Μπαρό και Μοχάμεντ Ισάκ Νταρ, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις σοβαρές παραβιάσεις της εκεχειρίας στον Λίβανο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X από το πακιστανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό επάξια επαίνεσε το Πακιστάν για τον ρόλο του στην εξασφάλιση της αρχικής συμφωνίας εκεχειρίας. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Η υποστήριξη του Μπαρό προς τις διπλωματικές προσπάθειες του Πακιστάν δείχνει τη δέσμευση της Γαλλίας για την προώθηση της ειρήνης. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η διαρκής ειρηνική λύση είναι απαραίτητη για την ευημερία της περιοχής.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr