Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 9:56:52 πμ
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 13:50

Αυστραλία: Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Σύδνεϋ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η γιορτή των Χριστουγέννων στο Σύδνεϋ, σε όλες τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ωστόσο, ο παιάνας των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται δοξάσατε» αντήχησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη απόφαση για μετατροπή της Κοινότητας σε Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σε αυτή τη χαρμόσυνη και συνάμα ιστορική στιγμή, τα ευσεβή μέλη της Ενορίας είχαν κοντά τους τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο οποίος προεξήρχε την Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Στυλιανό Σκούτα, και από άλλους ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ.

Εκκλησιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, με τη σύζυγό του, η νέα Εμπορική Ακόλουθος της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Χρυσούλα Προκοπάκη, και ο Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Αθανάσιος Κεχαγιόγλου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για την εορτή των Χριστουγέννων, ενώ προ της Απολύσεως ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε στο εκκλησίασμα σύντομο λόγο, όπου προέτρεψε να καταφεύγουμε στον Χριστό κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και δοκιμασίες στη ζωή μας. «Η Γέννηση του Χριστού αποτελεί ελπίδα για κάθε άνθρωπο και για όλον τον κόσμο», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και διαβεβαίωσε όλους ότι «ο Κύριος θα εισακούσει τις προσευχές τους, όταν προσφεύγουν σε Αυτόν με θερμή καρδιά και πίστη». Επίσης, τους παρότρυνε να μην φοβούνται μπροστά στις δυσκολίες, υπενθυμίζοντας εξάλλου πως η φράση «μη φοβού» παρουσιάζεται 365 φορές μέσα στη Βίβλο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να φοβόμαστε, διότι έχουμε τον Χριστό στη ζωή μας».

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευχήθηκε στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, να έχουν πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή τους και στις οικογένειές τους.

Δείτε επίσης: «Ποιός ακούει την φωνή του νεογέννητου Ιησού;» διερωτήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος

Πηγή: Politic.gr