Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 2:14:40 πμ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 14:41

Βατικανό: Ο πάπας κατηγορεί εμμέσως τη Ρωσία για επιθετικότητα και επεκτατισμό στην Ουκρανία

Συντάκτης:

Ο πάπας Φραγκίσκος κατηγόρησε σήμερα έμμεσα τη Ρωσία για “ένοπλη κατάκτηση και επεκτατισμό” στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι ο επεκτατισμός δεν έχει σχέση με τον θεό.

Μιλώντας σε μια αντιπροσωπεία ηγετών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρώμη ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία ως έναν πόλεμο που βάζει τους Χριστιανούς σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Οι περισσότεροι Ρώσοι καιΟυκρανοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά στην Ουκρανία υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη καθολική μειονότητα.

“Η συμφιλίωση μεταξύ των διαχωρισμένων χριστιανών, ως ένας τρόπος συνεισφοράς στην ειρήνη μεταξύ των αντιμαχόμενων λαών, είναι αυτές τις ημέρες εξαιρετικά επίκαιρη καθώς ο κόσμος μας διαταράσσεται από έναν βάρβαρο και παράλογο πόλεμο επιθετικότητας στον οποίο πολλοί, πολλοί χριστιανοί μάχονται ο ένας εναντίον του άλλου“, είπε ο πάπας.

Αυτή ήταν η δεύτερη συναπτή ημέρα που ο πάπας μιλάει για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Χθες Τετάρτη καταδίκασε τον βομβαρδισμό ενός κατάμεστου εμπορικού κέντρου στην πόλη Κρεμεντσούκ με τουλάχιστον 18 νεκρούς.

Δείτε επίσης: Ο πρώην επικεφαλής της Formula 1 θα έτρωγε μέχρι και… σφαίρα για τον «λογικό και ευαίσθητο» Πούτιν

Πηγή: Politic.gr