«Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε μια περίπλοκη και ταχεία απομάκρυνση από το Σουδάν των βρετανών διπλωματών και των οικογενειών τους, σ’ ένα πλαίσιο κλιμάκωσης της βίας και απειλών για το προσωπικό της πρεσβείας», έγραψε ο Ρίσι Σούνακ στο Twitter.
«Συνεχίζουμε να αναζητούμε όλες τις λύσεις για να βάλουμε τέλος στην αιματοχυσία στο Σουδάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των βρετανών υπηκόων που παραμένουν στη χώρα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης.
Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας διευκρίνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε αυτή την επιχείρηση «μαζί με τις ΗΠΑ, τη Γαλλίας και άλλους συμμάχους». Σ’ αυτή συμμετείχαν «περισσότερα από 1.200 μέλη» των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
Δείτεεπίσης: Συνάντηση Μελόνι – Σάντσεθ: «Βήματα προόδου» στο σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο


