Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:05:42 μμ
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 20:54

Βρετανία: Δίωξη σε βάρος δύο αντρών για το κόψιμο του πλέον εμβληματικού δέντρου της χώρας

Οι αρχές άσκησαν δίωξη σήμερα σε βάρος δύο αντρών, επτά μήνες αφότου ένα από τα διασημότερα δέντρα στη Βρετανία, το Sycamore Gap, κόπηκε από τη βάση του, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε θλίψη στη χώρα.

Ο Ντάνιελ Γκράχαμ, ηλικίας 38 ετών και ο Άνταμ Κάραδερς, ηλικίας 31 ετών, που κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας, θα οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή την 15η Μαΐου, ανέφεραν οι υπηρεσίες του εισαγγελέα (Crown prosecution service, CSP).

Το Sycamore Gap, ένας ψευδοπλάτανος ηλικίας 200 ετών, δέσποζε δίπλα στο τείχος του Αδριανού, απομονωμένο ανάμεσα σε δύο λόφους σε ένα εντυπωσιακό τοπίο του εθνικού πάρκου Northumberland, στη βόρεια Αγγλία.

Κόπηκε με ένα αλυσοπρίονο, πριονίστηκε στη βάση του κορμού την 28η Σεπτεμβρίου, σε μια «εσκεμμένη πράξη βανδαλισμού», σύμφωνα με την αστυνομία.

Το δέντρο ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών τοπίων της χώρας για φωτογράφους, πεζοπόρους ακόμα και για προτάσεις γάμου. Η εξαφάνισή του προκάλεσε κύμα θλίψης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2016 είχε ψηφιστεί ως «δέντρο της χρονιάς» και είχε προβληθεί και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Ρομπέν των Δασών» με τον Κέβιν Κόστνερ το 1991.

Τον Σεπτέμβριο, η αστυνομία της Νορθούμπριας, που είχε αναλάβει την έρευνα, είχε δηλώσει πως είναι αποφασισμένη «να βρει τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ρωσία: Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους

Πηγή: Politic.gr