Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 6:37:28 πμ
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 16:04

Βρυξέλλες: Χιλιάδες διαδηλωτές στις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων Covid

Συντάκτης:

Οκτώ χιλιάδες διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο, 2 εβδομάδες έπειτα από μια ανάλογη κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου

Η διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν κροτίδες και φωτοβολίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής τέκνο.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid= οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ. «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας», φώναζε μια ομάδα γυναικών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας Covid19 για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικόπάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και κράνη είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ. Πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί.

Οχήματαρίψηςνερού υπό πίεσης βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή.

Δείτεεπίσης: Βρυξέλλες: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον των υγειονομικών μέτρων (vids)

  • Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • Τουλάχιστον σε 15 αμερικανικές πολιτείες η παραλλαγή Όμικρον
  • Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πολύ μεγάλη συμμετοχή στο Κιλκίς
  • Πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ και συνεχίζει αήττητος
  • Δανία: Ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Πηγή: Politic.gr