Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 7:20:22 πμ
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 14:02

Διάβημα από πρέσβη αραβικής χώρας στον γ.γ. του κυπριακού ΥΠΕΞ για τα ρατσιστικά επεισόδια στη Λεμεσό

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου ενημέρωσε για διάβημα που έλαβε από πρέσβη αραβικής χώρας.

Την πληροφορία ότι τουρίστες αραβικής καταγωγής δέχθηκαν επίθεση κατά την πορεία για το μεταναστευτικό, την Παρασκευή στη Λεμεσό, καθώς και ότι έγινε δέκτης διαβήματος για το εν λόγω περιστατικό, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα «Χ» ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Κυριάκος Π. Κούρος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούρος: «Έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας χθες. Αριθμός πολιτών του, αθώοι επισκέπτες στην χώρα μας, ήταν ανάμεσα στα θύματα των επεισοδίων στη Λεμεσό, ένας αρκετά σοβαρά. Διέκοψαν τις διακοπές για να αναχωρήσουν εσπευσμένα, έντρομοι! Αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψουν ποτέ.

Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στην χώρα μας. Αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια, γερνάω! Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Μήπως πέραν της συζήτησης περί ευθυνών και δράσεων ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε ως σκεπτόμενα μέλη αυτής της κοινωνίας και σε προσωπική ενδοσκόπηση; Για να εντοπίσουμε που και πώς επωάζεται αυτό το επικίνδυνο “αυγό του φιδιού”; Εξάλλου το πρωτεύον ερώτημα που θέτεται σε τέτοια ζητήματα δεν είναι εάν η Κύπρος που θέλουμε είναι ευθύνη όλων;».

Δείτε επίσης: Οργή στη Λεμεσό: Άστεγος δέχτηκε επίθεση ενώ κοιμόταν (vid)

Πηγή: Politic.gr