Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:26:14 πμ
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 23:16

Εικόνες ντροπής στην Ιαπωνία με 30 νεκρές θαλάσσιες χελώνες: «Τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ» λέει ψαράς

Εικόνες ντροπής έρχονται από την Ιαπωνία, με δεκάδες θαλάσσιες χελώνες να βρίσκονται μαχαιρωμένες στο λαιμό, σε ένα απομακρυσμένο νησί.

Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές σε παραλία απομακρυσμένου ιαπωνικού νησιού, με πολλές από αυτές να έχουν μαχαιρωθεί στο λαιμό.

Οι ντόπιοι στο νησί Kumejima έκαναν την ανακάλυψη την περασμένη Πέμπτη, αφού μια παλίρροια αποκάλυψε τα πτώματα.

Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι τραυμάτισε τα ζώα για να τα βγάλει από τα δίχτυα, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mainichi, όπως γράφει και το ΒΒC.

Η αστυνομία ερευνά τους ισχυρισμούς για κακοποίηση των ζώων.

«Τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ»
Αποδέσμευσα μερικές από τις χελώνες και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπορούσα να απελευθερώσω τις βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ”, δήλωσε ένας ανώνυμος ψαράς σε στενή πηγή, αναφέρει δημοσίευμα της Mainichi.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε στείλει αστυνομικούς στη σκηνή την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές αν έχει ληφθεί οποιαδήποτε δράση.

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών από τις ιαπωνικές αρχές και τις παγκόσμιες ομάδες προστασίας.

Θαλάσσιοι βιολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι από το Μουσείο Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού είχαν σπεύσει στην παραλία μετά την ανακάλυψη των χελωνών, αλλά οι περισσότερες είχαν ήδη μείνει ακίνητες μέχρι τότε.

Αρκετές είχαν μαχαιριές στη βάση του λαιμού τους, ενώ άλλες είχαν επίσης κοπεί στα πτερύγιά τους. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το μουσείο δείχνουν τα ζώα να επιπλέουν σε ρηχά νερά.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο“, δήλωσε ένας υπάλληλος του μουσείου στην εφημερίδα Asahi Shimbun.

“Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επεξεργαστούμε αυτό”.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 29χρονο, το κοντέρ «κόλλησε» στα 160 χιλιόμετρα (vid)

Πηγή: Politic.gr