Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 10:47:41 μμ
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 19:11

Εισαγγελέας κατά Τραμπ: Οργάνωσε απάτη για τις εκλογές του 2016

Ξεκίνησε η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που σχετίζεται με τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Εγκληματική συνωμοσία. Εκλογική απάτη. Ψέματα ξανά και ξανά στα επιχειρηματικά αρχεία. Αυτές είναι λίγες από τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελέας Μάθιου Κολάντζελο στην εναρκτήρια αγόρευσή του, κατά την ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπστη Νέα Υόρκη.

Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων έτσι ώστε να αποκρύψει τα χρήματα που έδωσε στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη σιωπή της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έτσι επηρεάστηκε το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Αυτή είναι μία υπόθεση εγκληματικής συνωμοσίας και απάτης. Ο Ντόναλντ Τραμπ ενορχήστρωσε ένα εγκληματικό σχέδιο για να διαφθείρει τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κάλυψε αυτή τη συνωμοσία ψευδόμενος στα έγγραφα των επιχειρήσεών του στη Νέα Υόρκη, ξανά και ξανά», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο Μάθιου Κολάντζελο αναφέρθηκε εκτενώς στα 130.000 δολάρια που πλήρωσε ο Μάικλ Κόεν στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, Στόρμι Ντάνιελς, «για να τη φιμώσει και να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα μάθουν τη σεξουαλική επαφή της με τον εναγόμενο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στα επιχειρηματικά έγγραφα ότι πλήρωνε τον Μάικλ Κόεν για τις νομικές υπηρεσίες του για μια συμφωνία, αλλά όλο αυτό ήταν ψέμα όπως είπε ο εισαγγελέας.

«Τον αντάμειψε για την παράνομη πληρωμή της Στόρμι Ντάνιελς τις παραμονές των εκλογών. Ήθελε να καλύψει την εγκληματική συμπεριφορά που είχε ο ίδιος και άλλοι», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας θέλησε να δείξει στους ενόρκους ότι το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν «πολύ φειδωλός επιχειρηματίας» και «διαπραγματευόταν» κάθε λογαριασμό, δείχνει το κίνητρό του, καθώς στην περίπτωση του Μάικλ Κόεν δεν λυπήθηκε τα χρήματα.

«Η προθυμία του να το κάνει αυτό δείχνει απλά πόσο σημαντικό ήταν να κρύψει τον πραγματικό λόγο που ο Κόεν πλήρωσε την Ντάνιελς και τη συνολική εκλογική συνωμοσία που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015», υποστήριξε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι όλη η υπόθεση ήταν «μια εκλογική απάτη» και μια «σχεδιασμένη, συντονισμένη και μακροχρόνια συνωμοσία, προκειμένου να επηρεαστούν οι προεδρικές εκλογές.

«Σε κανέναν πολιτικό δεν αρέσουν τα κακά δημοσιεύματα. Αλλά οι αποδείξεις στη δίκη θα δείξουν ότι αυτή δεν ήταν μια επικοινωνιακή στρατηγική. Ήταν μια σχεδιασμένη, συντονισμένη, μακροχρόνια συνωμοσία για να επηρεαστούν οι εκλογές του 2016, για να βοηθηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί μέσω παράνομων δαπανών, για να φιμώσει τους ανθρώπους που είχαν να πουν κάτι άσχημο για τη συμπεριφορά του», επεσήμανε.

«Ήταν, καθαρά και απλά, μια εκλογική απάτη», τόνισε ο Μάθιου Κολάντζελο. «Δεν θα μάθουμε ποτέ» αν αυτή η συνωμοσία έκανε τη διαφορά σε μια «μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση», τόνισε.

Ο Μάθιυ Κολάντζελο στην αγόρευσή του μίλησε και για το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, στο οποίο ακουγόταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να λέει σε εκπομπή ότι μπορούσε να αρπάξει γυναίκες «από το αιδοίο».

Με την αναφορά του σε αυτό το βίντεο ο εισαγγελέας προσπάθησε να δείξει πως ο πρώην πρόεδρος ήθελε απεγνωσμένα να εμποδίσει την αποκάλυψη άλλων επιζήμιων πληροφοριών.

«Άλλη μία υπόθεση απιστίας, με μια πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία του», ανέφερε σχετικά.

ΗΠΑ: Κατέληξε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την δίκη Τραμπ

Πηγή: Politic.gr