espa pkm

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 10:55:52 μμ
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 22:46

Έκτακτη συνεδρίαση από την FIA για την Ουκρανία

Έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου καλεί για αύριο η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) σχετικά με την Ουκρανία

«Μια έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα συγκληθεί αύριο για να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.

Περαιτέρω ενημερώσεις θα δοθούν μετά τη συνεδρίαση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το θέμα που θα συζητηθεί θα είναι η ενδεχόμενη ευθυγράμμιση της FIA με τις αποφάσεις που ελήφθησαν τις τελευταίες ώρες σε παγκόσμιο αθλητικό επίπεδο, με συνέπεια το σταδιακό αποκλεισμό Ρώσων αθλητών και ομάδων απ΄ όλες τις διοργανώσεις.

Σήμερα (28/2), οι πιο σχετικές αποφάσεις ήταν η σύσταση της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και αξιωματούχων από διεθνείς διοργανώσεις, η απόφαση FIFA-UEFA να αποκλείσουν τη ρωσική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και τους ρωσικούς συλλόγους από διεθνείς διοργανώσεις και ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε η Ευρωλίγκα του μπάσκετ.

Τις τελευταίες ημέρες, η F1 είχε ανακοινώσει την ακύρωση του ρωσικού GP που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, στην πίστα του Σότσι. Στην περίπτωση της αυτοκίνησης, ανάλογες αποφάσεις θα επηρέαζαν τον ΝικίταΜαζέπιν, που αγωνίζεται στην F1 για τη Haas.

Επιπλέον, το μέλλον του Ρώσου οδηγού είναι ήδη αμφίβολο επειδή η Uralkali, η εταιρεία του πατέρα του, αφαίρεσε το όνομά της από τη Haas την τελευταία ημέρα των δοκιμών την περασμένη εβδομάδα, στην Ισπανία. Η ομάδα αξιολογεί την κατάσταση και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Δείτε επίσης: Αίτημα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

  • Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο: «Νομίζω ότι πυροβολούν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι»
  • Έκτακτη συνεδρίαση από την FIA για την Ουκρανία
  • Περιορισμούς σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης από το Facebook
  • Κλείνει ο εναέριος χώρος του Έβρου για τα στρατιωτικά αεροσκάφη
  • Αύριο η έναρξη υποβολής δηλώσεων για ένταξη στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάρτιο

Πηγή: Politic.gr