espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 6:57:42 πμ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 14:01

Ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Τα τρομοκρατικά -όπως όλα δείχνουν- χτυπήματα στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει κύματα σοκ στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τους ευρωπαίους ηγέτες να καταδικάζουν τις επιθέσεις και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας.


Το Παρίσι ήταν το πρώτο που ανέβασε το επίπεδο συναγερμού, με προτεραιότητα το αεροδρόμιο ντε Γκωλ.

Την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων COBRA, συγκαλεί ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έπειτα από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε», έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

«Θα προεδρεύσω μιας συνάντησης της COBRA για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα το πρωί», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Πηγή: Το Βήμα