Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 7:00:03 πμ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 13:40

Έρευνα Reuters: Κοινή καταγωγή από ιδιοκτήτες σκλάβων για όλους τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, εκτός από τον Τραμπ

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο το γεγονός ότι μεγάλα αστέρια της πολιτικής σκηνής στις Ηνωμένες Πολιτείες κατάγονται από οικογένειες που ήταν ιδιοκτήτες σκλάβων.

Πολλοί από τους Αμερικανούς πολιτικούς πρώτης γραμμής έχουν καταγωγή από… ιδιοκτήτες σκλάβων όπως καταδεικνύει μεγάλη έρευνα του Reuters.

Σύμφωνα με αυτή τουλάχιστον 100 μέλη του Κογκρέσου, συγκεκριμένα το 28% των Ρεπουμπλικάνων και το 8% των Δημοκρατικών, έλκουν την καταγωγή τους από οικογένειες που είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό μαύρων σκλάβων.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους εν ζωή προέδρους των ΗΠΑ (τον νυν Τζο Μπάιντεν και τους πρώην) εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζίμι Κάρτερ, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο Μπιλ Κλίντον, ακόμα και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν προγόνους ιδιοκτήτες σκλάβων.

Οι 11 από τους 50 κυβερνήτες των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι επίσης απόγονοι ιδιοκτητών ανθρώπων όπως και δύο μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι έχουν μεγάλη αξία για την αμερικανική κοινωνία, ακόμα και τώρα τον 21ο αιώνα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε σχετική δημοσκόπηση το 23% των ερωτηθέντων τόνισαν ότι εφόσον ήξεραν αυτή τη λεπτομέρεια για τους πολιτικούς που ψήφιζαν θα ήταν λιγότερο πιθανό να τους επιλέξουν τελικά.

Δείτε επίσης: «Καίγεται» η Γαλλία μετά τον θάνατο εφήβου από σφαίρα αστυνομικού (video)

Πηγή: Politic.gr