Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:41:42 πμ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 21:18

Ερντογάν: Συνέκρινε τον «αγώνα» της Χαμάς με την Μικρασιατική εκστρατεία

Ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σήμερα σε βαριές δηλώσεις, καθώς όπως είπε η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και συνέκρινε την δράση της με την Μικρασιατική εκστρατεία.

Πριν από λίγο ο Ομέρ Τσελίκ «έβαλε» λάδι στη φωτιά καθώς δήλωσε ότι η πρόθεση της Ελλάδας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο σαμποτάρει την προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σήμερα σε βαριές και προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα, λέγοντας  ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και συνέκρινε την δράση της με την Μικρασιατική εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, Ο Τούρκος πρόεδρος παραλλήλισε τη δράση της Χαμάς «με εκείνη των Τούρκων εθνικιστών του Κεμάλ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου», αρνούμενος για μία ακόμη φορά ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ηγέτης της Χαμάς θα επισκεφθεί την Τουρκία

Όπως έγινε γνωστό, ο Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Ισμαήλ Χανίγια στο Κατάρ τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς και το Σάββατο θα τον υποδεχτεί στην Τουρκία ο Ερντογάν για συνομιλίες, στα πλαίσια της στήριξης της Τουρκίας προς τη Χαμάς.

Ντουμπάι: Σκηνικό αποκάλυψης με 18 νεκρούς – Μέσα σε 12 ώρες μετατράπηκε σε πλωτή πόλη

Πηγή: Politic.gr