espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 9:17:53 πμ
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 07:19

Ευθύνες στην Γερμανία αποδίδει ο Κουλέμπα για τη στάση της Ρωσίας

Κριτική στη Γερμανία άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία

Παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD χθες βράδυ, ο κ.

Κουλέμπα υποστήριξε πως το Βερολίνο φέρει ευθύνη διότι συνέβαλε η Ρωσία να βρεθεί στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα.

Πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτού, ελπίζει πως το Βερολίνο θα λάβει μέτρα που θα μπορέσουν να σταματήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αποκαλώντας τη Γερμανία και την Ουκρανία «χώρες-εταίρους», ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το Βερολίνο θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να εξασφαλίσει τα όπλα που χρειάζεται, θα τιμωρήσει τη Ρωσία με σκληρότερες κυρώσεις και θα υποστηρίξει το Κίεβο στην προσπάθειά του με σκοπό την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναγνώρισε ότι η διαδικασία εισδοχής στην ΕΕ μπορεί να είναι μακρά διαδικασία, ωστόσο επέμεινε στο ότι η Ουκρανία ανήκει στην Ευρώπη και ότι η ένταξη της θα κάνει πιο ασφαλή τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα αναγνώρισε πως το Βερολίνο έλαβε σκληρές αποφάσεις τις πρώτεςημέρες του πολέμου, διαβεβαιώνοντας πως κατανοεί πως οι αλλαγές πολιτικές δεν γίνονται εύκολα στη Γερμανία. Για χρόνια, είπε, η γερμανική πολιτική ηγεσία βασιζόταν στον διάλογο.

Αλλά πρόσθεσε πως τώρα ο κόσμος βλέπει αυτό που αποκάλεσε το αληθινό πρόσωπο της Ρωσίας, καλώντας τη Γερμανία να αναγνωρίσει πως έκανε λάθος και να διορθώσει την πορεία της. Προειδοποίησε πως ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον ρώσο πρόεδρο ΒλαντίμιρΠούτιν γιατί αλλιώς η Ουκρανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα που βάζει στο στόχαστρο.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Έτοιμοι για νέες επιθέσεις οι Ρώσοι

  • Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και επτά τραυματίες από βομβαρδισμό κτιρίου (vid & pics)
  • Ξενοδοχεία: Ενέργεια και πρώτες ύλες «ροκανίζουν» τις ταμειακές ροές φέτος
  • Παγώνη: Μειωμένα κρούσματα αναμένονται το Πάσχα – Τι θα ισχύσει για τις παρελάσεις
  • Η Γερμανία θα αγοράσει μαχητικά F-35, λένε πηγές
  • Ουκρανία: Μπλοκαρίστηκαν λογαριασμοί Ρώσων πολιτών που ζουν στην Ελλάδα (vid)

Πηγή: Politic.gr