Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 1:31:24 πμ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 11:27

Φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές κάνουν λόγο για περίπου «40 νεκρούς» σε σφοδρά πυρά κοντά στην πρωτεύουσα του Σουδάν

Φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές στο Σουδάν έκαναν σήμερα λόγο για περίπου 40 νεκρούς σε «σφοδρά πυρά» που εξαπολύθηκαν χθες από παραστρατιωτικούς σε συνοικίες του Ομντούρμαν, μιας πόλης στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας Χαρτούμ.

«Έως τώρα, ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται σε 40 αμάχους, και υπάρχουν πάνω από 50 τραυματίες, ορισμένοι σοβαρά», ανέφερε σε ανακοίνωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Επιτροπή Αντίστασης Καράρι, αποδίδοντας τα πλήγματα πυροβολικού στις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF).

«Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής απολογισμός των θυμάτων στο Ομντούρμαν», προσθέτει η οργάνωση.

«Οι περισσότεροι νεκροί έφθασαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αλ-Νάο, οι άλλοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή ήδη έχουν ταφεί από τις οικογένειές τους», πρόσθεσε η οργάνωση.

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, που μάχονται κατά του τακτικού στρατού του Σουδάν από τον Απρίλιο του 2023, κατηγορούνται επίσης από φιλοδημοκρατικούς ακτιβιστές ότι την Τετάρτη εξαπέλυσαν αιματηρή επίθεση κατά χωριού στο κεντρικό Σουδάν. Περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά, σκοτώθηκαν στο χωριό Γουάντ Αλνούρα, στην πολιτεία αλ-Τζαζίρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε σθενερά» την επίθεση αυτή, όπως ανάφερε χθες σε ανακοίνωση εκπρόσωπός του.

ΤΦ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr