espa pkm

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026, 4:57:18 μμ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 18:57

Φον ντερ Λάιεν: Αν πλησιάζει το τέλος της πανδημίας, είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA

“Η ανάπτυξη αυτών των εμβολίων οφείλεται στις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε, όπως η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της επιστήμης και οι ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

“Αν βρισκόμαστε στο δρόμο για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την πανδημία, είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA που έχουν αναπτυχθεί από Ευρωπαίους επιστήμονες», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Η ανάπτυξη αυτών των εμβολίων οφείλεται στις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε, όπως η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της επιστήμης και οι ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι με τα εμβόλια αυτά «σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό, από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Κάνοντας έναν απολογισμό, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η ΕΕ έχει παραδώσει συνολικά 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων στους πολίτες της, ενώ πάνω από το 80% των ενηλίκων στην Ευρώπη είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, ωστόσο, στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ, λέγοντας: «αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι είμαστε η μόνη περιοχή στον κόσμο που συνέχισε να εξάγει ή να κάνει δωρεές σε άλλες χώρες».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δόσεις που παρασκευάστηκαν στην Ευρώπη έχουν παραδοθεί σε 150 χώρες. Σημείωσε, τέλος, ότι η βιομηχανία στην Ευρώπη παράγει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε μήνα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Προειδοποιεί ο Εξαδάκτυλος για την Όμικρον: «Δεν είναι γρίπη ή συνάχι»

  • Κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
  • Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Στηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων με ένα νέο πενταετές πρόγραμμα
  • Ούνικς: Κέρδισε και προσγείωσε την Μπαρτσελόνα
  • Ιταλία – Κορονοϊός: 188.797 νέα κρούσματα και 385 θάνατοι
  • Μ. Βορίδης: Τρεις επιπλέον ημέρες αδείας για τους εργαζομένους του Δημοσίου που τα παιδιά τους νοσούν

Πηγή: Politic.gr