Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 3:09:00 πμ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 16:12

Φρέντι Μπελέρη: Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε ο εισαγγελέας

Στις 28/2/2024 θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK με την αγόρευση των δικηγόρων υπερασπίσεις του Κατηγορούμενου.

Όπως μεταδίδει η ertnews, κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελερη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών.

Για τον συγκατηγορούμενο Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας θέτοντας σε περιοδικό έλεγχο από της αρχές.

Ο κατηγορούμενος Δήμαρχος Μπελέρη απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υπόδειξη ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε νεαρός για τη δολοφονία ηλικιωμένης

Πηγή: Politic.gr