Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 4:13:27 μμ
etpa
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 08:02

G7: 1 δισ. δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχές χώρες

Συντάκτης:

Τα εμβόλια θα διανεμηθούν σε 92 χώρες, με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω του COVAX, του μηχανισμού που δημιουργήθηκε για να εξασφαλιστεί δικαιότερη κατανομή

«Σχεδόν το 90% των χωρών της Αφρικής δεν θα επιτύχει τον στόχο να έχει ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το ένα δέκατο του πληθυσμού κατά της COVID-19 ως τον Σεπτέμβριο αν δεν διανεμηθούν επειγόντως τουλάχιστον 225 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων» προειδοποίησε ο ΠΟΥ χθες.

Οι πλούσιες χώρες της G7 καλούνται να μοιραστούν το στοκ τους για να σωθούν ζωές και για να εξαλειφθεί η πανδημία. Αυτό θα δεσμευτούν οι ηγέτες σήμερα στη σύσκεψή τους στην Αγγλία.

«Οι ηγέτες των χωρών που ανήκουν στην Ομάδα των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου, πρέπει να παρουσιάσουν σχέδιο για την επέκταση της παραγωγής εμβολίων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανοσοποίησης» ανήγγειλε χθες η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της G7.

Το Λονδίνο διευκρίνισε ότι το ίδιο θα δωρίσει 100 εκατ. πλεονάζουσες δόσεις εμβολίων διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών, χάρη στην πρόοδο της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης σύμφωνα με την οποία έχουν χορηγηθεί σχεδόν 70 εκατ. δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν ότι θα διανείμουν τις μισές, δηλαδή 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

«Έχουμε ανθρωπιστικό καθήκον να σώσουμε όσο περισσότερες ζωές είναι δυνατόν», είπε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Δείτε επίσης: Οι Γερμανοί συστήνουν τον εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών μόνο με υποκείμενα νοσήματα

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr