Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 2:17:41 πμ
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 11:20

Γαλλία:«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει τώρα, ίσως το 2022, το 2023»

Ο “Τσιόδρας της Γαλλίας” εκφράζει τις απόψεις του για το τέλος της πανδημίας

Ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Γαλλίας εκφράζει πως η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία covid-19 δεν είναι βέβαιη το 2022, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Ο Ντελφρεσί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV επεσήμανε:«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει τώρα, ίσως το 2022, το 2023. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι το 2022»

Προσθέτει:«Θα έχουμε πιθανόν ένα άλλο παραλλαγμένο στέλεχος που θα εμφανιστεί στη διάρκεια του χειμώνα (…) Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον υπόλοιπο κόσμο που δεν θα έχει εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στη Γαλλία ενδέχεται να φτάσει τις 50.000 ως τις αρχές Αυγούστου, ενώ το τέταρτο κύμα της επιδημίας θα γίνει αισθητό στα νοσοκομεία της χώρας το δεύτερο μισό του Αυγούστου.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Η χώρα πολιορκείται από τη μετάλλαξη Δέλτα – Επικίνδυνο κοκτέιλ οι ανεμβολίαστοι, η χαλάρωση και τα “κόκκινα” νησιά (vid)
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr