Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 6:53:49 μμ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 08:32

Γερμανία και Γαλλία δε συμφωνούν με τον αποκλεισμό των απλών Ρώσων από την Ε.Ε.

Οι δύο χώρες θέλουν να αποτρέψουν την επιβολή πλήρους απαγόρευσης στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου στους πολίτες της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Αντίθετες στην επιβολή πλήρους απαγόρευσης στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου στους πολίτες της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είναι η Γερμανίακαι η Γαλλία.

Οι δύο χώρες λοιπόν δεν δέχονται την πρόταση να απαγορευθεί σε όλους τους Ρώσους τουρίστες ή επισκέπτες η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινό έγγραφο θέσεων.

Το κείμενο που γράφτηκε από τις υπηρεσίες της Ανναλένας Μπέρμποκ και της Κατρίν Κολονά και προωθήθηκε προς τα υπουργεία Εξωτερικών των υπολοίπων 25 κρατών – μελών της ΕΕ αναφέρει ότι «πρέπει να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους αξιοποίησης του σημαντικού μοχλού της χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων».

Αν και δέχεται ότι οι αιτήσεις για χορηγήσεις θεωρήσεων διαβατηρίου που υποβάλλονται από πολίτες της Ρωσίας πρέπει να μελετώνται προσεκτικά για να αποτρέπονται κίνδυνοι για την ασφάλεια, το γερμανογαλλικό έγγραφο υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να υποτιμάται «η μεταμορφωτική δύναμη της εμπειρίας της ζωής σε δημοκρατικά συστήματα από πρώτο χέρι».

Δείτε επίσης:Μπέρμποκ: Ανοικτό το ενδεχόμενο της απαγόρευσης εισόδου Ρώσων στην ΕΕ

Πηγή: Politic.gr