Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:10:10 πμ
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 07:56

Γουατεμάλα: Άγνωστοι δολοφόνησαν μέλος του κόμματος του προέδρου της χώρας

Ένας πολιτικός, μέλος του κόμματος που υποστηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γουατεμάλας, και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όπως ανακοίνωσε το κόμμα Movimiento Semilla.

Ονόματα των θυμάτων είναι Ανίμπαλ Ραμίρες και η σύζυγός του, και η δολοφονία αυτή ανακοινώθηκε από υψηλά στελέχη του κόμματος που υποστηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γουατεμάλας, Μπερνάρντο Αρέβαλο.

Τα μέλη του κόμματος απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές της Γουατεμάλας να διαφοροποιήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η δολοφονία συνέβη σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Σαν Πέδρο Νέκτα, όπου ο πολιτικός υποψήφιος ήταν υποψήφιος για τη δημαρχία τον περασμένο Ιούνιο με την στήριξη του κόμματος Σεμίγια.

Ο Μπερνάρντο Αρέβαλο, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο και έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλει την εκδίωξη που έχει επιχειρήσει η δικαστική αρχή εναντίον του και του κόμματός του, το οποίο έχει ανασταλεί προσωρινά.

Δείτε επίσης: Χάντερ Μπάιντεν: Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων

Πηγή: Politic.gr