Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 2:44:32 πμ
etpa
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 20:00

Η Κάριν Κνάισλ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προτάθηκαν για το ΔΣ της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft

Συντάκτης:

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και διδάκτωρ Δικαίου Κάριν Κνάισλ και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, προτάθηκαν για το Διοικητικό Συμβουλίο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, με την ιδιότητα των ανεξάρτητων προέδρων του ΔΣ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.

Στον κατάλογο των υποψηφίων εκπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προτάθηκαν τα εν ενεργεία μέλη του ΔΣ της Rosneft, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ, η σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Μαξίμ Ορέσκιν και ο πρόεδρος της Rosneft και αντιπρόεδρος του ΔΣ, Ίγκορ Σέτσιν.

Επίσης με την ιδιότητα των ανεξάρτητων διευθυντών προτάθηκαν ο εκτελεστικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Ματίας Βάρνινγκ και ο πρόεδρος της Marcuard Holding Χανς-Γιοργκ Ρούντολφ.

Την παρούσα στιγμή το ΔΣ της Rosneft απαρτίζεται από 11 μέλη. Μέλη του είναι ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Όλεγκ Βιούγκιν, ο πρώην πρόεδρος της BP Ρόμπερτ Ντάντλι, ο κύριος εκτελεστικός διευθυντής της BP Μπέρναρντ Λούνι, ο Αλεξάντρ Νόβακ, ο Μαξίμ Ορέσκιν, ο Ίγκορ Σέτσιν, οι εκπρόσωποι της Qatar Investment Authority Φαϊζάλ Αλσουβαϊντι και Χαμάντ Ρασίντ αλ Μοχαναντί, ο Ματίας Βάρνινγκ, ο Χανς-Γιοργκ Ρούντολφ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ που είναι εν ενεργεία πρόεδρος του ΔΣ της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr