Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 7:56:20 πμ
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 08:29

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι 2 drones του Κιέβου καταστράφηκαν στην Μπιέλγκοροντ

Σήμερα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν δύο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ουκρανία στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ.

«Ενεργά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν δυο εναέρια drones πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ» σήμερα «περί τις 01:20» [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μέσω Telegram.

«Το σύστημα άμυνάς μας λειτούργησε στην αστική περιοχή Γιάκαβλεβσκι: δυο εναέρια drones καταρρίφθηκαν. Δεν υπήρξαν θύματα», ανέφερε από την πλευρά του ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ

Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσίας, είναι γειτονική προς την Ουκρανία, συγκεκριμένα προς την περιφέρεια Χαρκίβ.

Στους τελευταίους μήνες, έχει παρατηρηθεί αύξηση των ουκρανικών επιθέσεων με τη χρήση drones εναντίον ρωσικών πόλεων.

Αυτές οι επιθέσεις συμβαίνουν κοντά στην Ουκρανία, κυρίως στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, καθώς και στην πρωτεύουσα της Μόσχας.

Αυτή η εντεινόμενη δραστηριότητα συμβαίνει παράλληλα με την ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούνιο.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι δύο ουκρανικά UAVs καταστράφηκαν πάνω από τη Ροστόφ, μία πόλη που αποτελεί το κέντρο διοίκησης και επιμελητείας του ρωσικού στρατού στη νοτιοδυτική Ρωσία, και βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Ουγγαρία: Πτώση αεροπλάνου σε αεροβατικό σόου – Δύο οι νεκροί

Πηγή: Politic.gr