Η Ρωσία απέλασε σήμερα έναν Βούλγαρο διπλωμάτη, ως αντίποινα για την απόφαση της Σόφιας να απελάσει έναν δικό της διπλωμάτη με «αβάσιμες» κατηγορίες όπως λέει η Μόσχα.
Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι εκλήθη ο Βούλγαρος πρέσβης στην ΜόσχαΑτανάς Κριστίν, στον οποίο κοινοποιήθηκε η απόφαση για την απέλαση του Βούλγαρου διπλωμάτη.
Στις 29 Απριλίου το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη.
Μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση, οιβουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η εισαγγελία της χώρας θεωρεί ως ύποπτους έξι Ρώσους για εμπλοκή τους σε ανατινάξεις που σημειώθηκαν στο διάστημα 2011-2020 σε στρατιωτικές αποθήκες πυρομαχικών στις οποίες υπήρχε πολεμικό υλικό της εταιρείας ΕΜΚΟ που θα έστελναν στην Γεωργία και την Ουκρανία.
Η εισαγγελία τους θεωρεί επίσης ύποπτους για εμπλοκή στην δηλητηρίαση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Εμιλιάν Γκέμπρεφ.
Δείτε επίσης: Βουλγαρία: Απελάθηκε και άλλος Ρώσος διπλωμάτης
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: Politic.gr