Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:19:40 μμ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 16:50

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι

Σάλο προκαλεί ένα ακόμη βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, στο οποίο εικονίζονται αστυνομικοί να πυροβολούν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι. Αν και στο βίντεο, το οποίο τράβηξε περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, δεν φαίνεται καθαρά εάν το θύμα οπλοφορεί, οι Αρχές επιμένουν ότι δίπλα του βρέθηκε ένα περίστροφο.


Το θύμα είναι ένας 28χρονος Αφροαμερικανός ονόματι Τζέρεμι ΜακΝτόουλ, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση υποστηρίζουν ότι έφθασαν επί τόπου έπειτα από κλήση των περιοίκων.

Αρχικά στο βίντεο εικονίζεται ένας αστυνομικός, ο οποίος φωνάζει στον ΜακΝτόουλ να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να πετάξει το όπλο. Εντός λίγων δευτερολέπτων πλησιάζουν μερικοί ακόμη αστυνομικοί. Ο άνδρας προσπαθεί να στηριχθεί στο καροτσάκι με τα χέρια του και ακολουθούν πυροβολισμοί.

Η οικογένειά του κάνει λόγο για «εκτέλεση» και υποστηρίζει ότι εάν οι αστυνομικοί ήθελαν να τον ακινητοποιήσουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιου είδους αναισθητικό όπλο.
Την υπόθεση έχει αναλάβει κρατική υπηρεσία της πολιτείας του Ντέλαγουερ, αρμόδια να ερευνά όλα τα περιστατικά θανάσιμου τραυματισμού από αστυνομικούς.


Πηγή: Το Βήμα