Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:07:03 πμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 02:50

ΗΠΑ: Δεκάδες αεροσκάφη καθηλώθηκαν λόγω σφάλματος σε εφαρμογή

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας των Ηνωμένων Πολιτειών, η American Airlines, αναγκάστηκε να καθηλώσει προσωρινά δεκάδες αεροσκάφη της, λόγω της αστοχίας μίας εφαρμογής για το iPad, το οποίο έχει εισβάλει και στα σύγχρονα πιλοτήρια.


Η εν λόγω εφαρμογή περιέχει χάρτες και χρησιμοποιείται από τους κυβερνήτες και τους συγκυβερνήτες των αεροσκαφών για τα σχέδια πτήσης. Αυτή τη φορά, όμως, «κράσαρε».

Η American Airlines δεν χρησιμοποιεί χαρτί στα κόκπιτ από το 2013, προκειμένου να μειώσει τη «γραφειοκρατία» κατά την πτήση. Επίσης εξοικονομεί 1,2 εκατ. δολάρια το χρόνο σε καύσιμα.

«Αντιμετωπίσαμε τεχνικά ζητήματα με μια εφαρμογή εγκατεστημένη σε ορισμένα iPad των πιλότων» δήλωσε εκπρόσωπος της American Airlines.

«Το θέμα ήταν με την εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όχι με το iPad, και προκάλεσε καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.

»Οι πιλότοι μας είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα κατεβάζοντας και πάλι την εφαρμογή πριν από την απογείωση και, για εφεδρεία, μπορούν να βασίζονται σε χάρτινους χάρτες που προμηθεύονται στο αεροδρόμιο.

»Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία για τους πελάτες μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μέχρι την ενημέρωση της εφαρμογής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι πιλότοι θα έχουν επίσης τους χάρτες σε μορφή pdf στα iPad τους.

Πηγή: Το Βήμα