Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:43:39 πμ
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 17:26

ΗΠΑ: Δολοφονημένος με 7 σφαίρες στο στήθος ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Τζος Κρούγκερ

Ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Τζος Κρούγκερ δολοφονήθηκε με επτά σφαίρες στο στήθος νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την αστυνομία της Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 39χρονος Τζος Κρούγκερ πυροβολήθηκε επτά φορές στο στήθος και την κοιλιά στο σπίτι του στο Point Breeze γύρω στη 1:28 π.

μ., σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πιο πρόσφατα, ο Kruger είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος καλύπτοντας θέματα που είχαν να κάνουν με τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, την αστεγία, τον HIV και τους εθισμός σε ΜΜΕ όπως η Philadelphia Citizen και η Philadelphia Inquirer. Ένα από τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ του ήταν ένα αφιέρωμα στην JoAnne Epps, την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Temple, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, το έργο του βασίστηκε στις προσωπικές του εμπειρίες που έζησε με τον ιό HIV και την έλλειψη στέγης. Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του ως «καταστροφέα» του στίγματος και της γραφειοκρατίας και ως «άτομο με πίστη στο κοινό καλό».

Ο γερουσιαστής John Fetterman χαρακτήρισε τον θάνατο του Kruger «μια καταστροφική απώλεια» σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter. «Ο Τζος νοιαζόταν βαθιά για τη Φιλαδέλφεια και υπερασπίστηκε με σθένος τις πιο ευάλωτες κοινότητες μέσω του δημοσιογραφικού του έργου», έγραψε ο γερουσιαστής. «Θα μας λείψει πολύ».

Σε ανακοίνωσή του, ο εισαγγελέας Larry Krasner δήλωσε ότι ο Kruger «ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτοι και στιγματισμένοι άνθρωποι στις κοινότητές μας – ιδιαίτερα οι άνθρωποι που δεν έχουν στέγη και ζουν με εθισμό».

«Ως ένας ανοιχτά queer συγγραφέας που έγραψε για το δικό του ταξίδι επιβίωσης από την χρήση ουσιών και την έλλειψη στέγης, ήταν ενθαρρυντικό να βλέπουμε τον Josh να εντάσσεται στη διοίκηση Kenney ως εκπρόσωπος του Γραφείου Υπηρεσιών Αστέγων», δήλωσε ο Krasner.

Δείτε επίσης: Ζελένσκι: Επίσκεψη στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία

Πηγή: Politic.gr