espa pkm

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2026, 8:58:16 μμ
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2026 09:21

Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα αν οι ΗΠΑ παρέμβουν – 116 νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, προειδοποίησε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα θα ωθήσει την Τεχεράνη να απαντήσει πλήττοντας το Ισραήλ και τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.

  • Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν
  • Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν έχει φτάσει στους 116, σύμφωνα με την οργάνωση Hrana που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή διαρκεί πλέον 15 ημέρες, καθιστώντας τη μια από τις πιο αιματηρές εξεγέρσεις στη χώρα.

    Παράλληλα, η πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα έχει διακοπεί από την Πέμπτη και συνεχίζεται για περισσότερες από 60 ώρες, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση εποπτείας της κυβερνοασφάλειας Netblocks. Η ΜΚΟ εκτίμησε ότι αυτό το μέτρο λογοκρισίας αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία των Ιρανών.

    Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πηγή: Politic.gr