espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 1:54:27 μμ
Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 14:50

Ιστορική επίσκεψη ΤΖον Κέρι στη Χιροσίμα

Ιστορική επίσκεψη στην Χιροσίμα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, εν όψει της Συνόδου των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη.

Ο Κέρι είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται την πόλη, μετά την ισοπέδωσή της από ατομική βόμβα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Πολλοί εκτιμούν ότι με την επίσκεψη αυτή, ο αμερικανός υπουργός προετοιμάζει το έδαφος για επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην περιοχή.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του σε ιαπωνική εφημερίδα ο Κέρι απέφυγε, ωστόσο, να σταθεί στον συμβολισμό της επίσκεψή του, αποφεύγοντας και να απολογηθεί.

Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον για έναν παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό.


Πηγή: Το Βήμα