Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:01:21 μμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 09:50

Ιταλία: δήμαρχος προσφέρει πολιτικό μπρέκφαστ σε πολίτες του

Ο Πίνο Παλμιέρι, δήμαρχος της πόλης Ροσίνιο, στην περιφέρεια του Σαλέρνο, στη νοτιοδυτική Ιταλία, θέλει «να αφουγκραστεί τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις ιδέες των συμπολιτών του», όπως γράφει χαρακτηριστικά - επικαλούμενη το σκεπτικό του δημάρχου -, η εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno.
Γιαυτό κάθε μέρα δέχεται στο γραφείο του μία διαφορετική οικογένεια της πόλης και παίρνει μαζί της πρωΐνό καφέ.

Προς αποφυγή καταγγελιών για επιβάρυνση των ταμείων του δήμου, ο Παλμιέρι πληρώνει ο ίδιος τα έξοδα του ασυνήθιστου πολιτικού μπρέκφαστ. Εχει στείλει προσκλήσεις σε όλες τις οικογένειες της πόλης και φιλοδοξεί να συναντήσει όλες όσες ανταποκριθούν. Ενας στόχος, θεωρητικά, μάλλον εφικτός, αφού όλοι κι όλοι οι κάτοικοι του Ροσίνιο είναι περίπου 800.

«Κάθε πρωί, θα υποδέχομαι τους συμπολίτες μου και πίνοντας έναν καφέ καπουτσίνο θα ακούω τις απόψεις τους για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη μας», λέει ο δήμαρχος. «Οι καλεσμένοι του δημάρχου μπορούν να διαλέξουν ό,τι θέλουν να φάνε και να πιουν χάρη στη σύναψη συμφωνίας με κεντρική καφετέρια της πόλης», αναφέρει η ιστοσελίδα La Citta di Salerno.

Αλλά ο Παλμιέρι δεν είναι ο μόνος που θυσιάζει τον πρωινό του ύπνο στον βωμό της επαφής με το λαό. Στην πόλη Κασκίνα, κοντά στη Τοσκάνη, ο εκεί δήμαρχος Αλέσιο Αντονέλι, ανακοίνωσε ότι θα περνάει τρεις ώρες κάθε μέρα συναντώντας πολίτες έξω από ένα ειδικά στημένο κιόσκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Pisa Today. Ο Αντονέλι ανακοίνωσε ότι θα συζητά στο δρόμο από τις 7.30 το πρωί για 45 συνεχόμενες μέρες - κι όσοι πιστοί, ας προσέλθουν.


Πηγή: Το Βήμα