Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:07:45 πμ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 17:45

Ιταλία: Έλεγχοι στα σύνορα με τη Σλοβενία για την αποφυγή εισροής «τρομοκρατών»

Στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να θέσει και πάλι σε ισχύ, προσωρινά, τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία, για την αποφυγή εισροής «τρομοκρατών» μέσω της βαλκανικής οδού, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι

«Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με την Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες, μέσω της βαλκανικής οδού, οι οποίοι θα μπορούσαν να οργανώσουν επιθέσεις στην χώρα μας, ή στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα», δήλωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Αντιθέτως, το αυξάνουμε, με στόχο την πρόληψη. Προστατεύουμε τους ευαίσθητους στόχους, ιδίως εκείνους που συνδέονται με πολίτες εβραϊκής θρησκείας, για να αποτρέψουμε βίαιες πράξεις», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

Ο επικεφαλής των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων των καραμπινιέρων, δε, Πασκουάλε Ανζτελοσάντι, υπογράμμισε σήμερα σε ημερίδα για την ασφάλεια, ότι «δεν είναι σκόπιμο να δημιουργείται υπερβολική ανησυχία, αλλά πρόκειται για προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με μεγάλη προσοχή».

«Οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις είναι αποτελεσματικές και είναι σε θέση να αντιληφθούν αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο επιφυλακής», κατέληξε ο Αντζελοσάντι.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Στους 1.400 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Τα έγγραφα με τις εντολές προς τους τρομοκράτες

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr