Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 5:01:03 πμ
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 22:53

Ιταλία: Περισσότεροι από 500 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο μέρες από το Ocean Viking

Αφού διασώθηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Το Ocean Viking, το πλοίο-ασθενοφόρο που έχει ναυλώσει η οργάνωση SOS Méditerranée, διέσωσε περισσότερους από 500 ανθρώπους που κινδύνευαν σε 11 επιχειρήσεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες 42 ώρες στα νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε η ανθρωπιστική, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Μασσαλία.

Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που επιβαίνουν στο πλοίο, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της SOS Méditerranée, διέσωσαν περισσότερους από 500 ανθρώπους και «οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Τυνησίας και της Λαμπεντούζα, ανέφερε η οργάνωση.

Την Πέμπτη το Ocean Viking έλαβε οδηγίες από το κέντρο συντονισμού των ιταλικών επιχειρήσεων διάσωσης να βοηθήσει τους μετανάστες που κινδύνευαν στα νοτιοδυτικά της Λαμπεντούζα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η κεντρική Μεσόγειος είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Από τις αρχές του 2023 τουλάχιστον 1.848 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Ελβετία: Ακτιβιστές κρεμάστηκαν πάνω από τον Ρήνο σε δράση τους για το κλίμα – Δείτε βίντεο

Πηγή: Politic.gr