Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 2:54:52 μμ
etpa
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 11:39

Ιταλία: «Τέλος της άνοιξης η πτώση των κρουσμάτων»

Συντάκτης:

Άνοδος στα νέα κρούσματα κορονοϊού παρατηρείται στην Ιταλία, με τα νέα αυστηρότερα μέτρα και η εκστρατεία εμβολιασμού αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στο τέλος της άνοιξης.

Η Ιταλία είναι η πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από την Πανδημία του κορονοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων να σημειώνουν εκ νέου αύξηση, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10 %.

Σύμφωνα με αξιωματούχους η κατάσταση στην Ιταλία επιδεινώνεται όλο και πιο γρήγορα καθώς όπως τονίζουν κερδίζουν έδαφος πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη.

Η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων και η σταδιακή αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων θα βελτιωθεί”, επεσήμανε ο Σπεράντσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

«Οι επόμενες εβδομάδες δεν θα είναι καθόλου εύκολες»

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού αφορά το 54% των κρουσμάτων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας (ISS), όμως τώρα το ποσοστό αυτό αναμένεται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο, εκτίμησε ο Ιταλός υπουργός.

Την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει εθνικό lockdown στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και επέβαλε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις οι οποίες αφορούν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δείτε επίσης: Πάτρα: 4 συλλήψεις απο”κορονο-πάρτι” με τη συμμετοχή 93 ατόμων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr