Το γεγονός ότι η Βρετανία περιλαμβάνεται στη λίστα των παραληπτών προέκυψε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί το αμερικανικό Πεντάγωνο για το περιστατικό.
Από στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα στάλθηκαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Νότι Κορέα, όπως έγινε γνωστό στα τέλη Μαΐου.
Όπως είχε ανακοινώσει το αμερικανικό Πεντάγωνο, δεν αναφέρθηκαν μολύνσεις ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Τα δείγματα ήταν προγραμματισμένα να σταλούν σε εργαστήρια σε ανενεργή μορφή ως μέρος των προσπαθειών του αμερικανικού στρατού να δημιουργήσει δοκιμαστικό το οποίο θα χρησιμοποιείται επιτόπου για ανίχνευση βιολογικών απειλών στο περιβάλλον.
Πηγή: Το Βήμα



