Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:54:47 μμ
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 20:26

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλιά ασπρόμαυρα να μοιάζουν με πάντα

Ο ζωολογικός κήπος Taizhou, στην ανατολική κινεζική παράκτια επαρχία Jiangsu, παρουσίασε μια νέα έκθεση με “σκύλους πάντα” στις αρχές Μαΐου. Οι επισκέπτες χρεώθηκαν 20 γουάν (περίπου 3 ευρώ) για να δουν το νέο αξιοθέατο.

Όμως όσοι ταξίδεψαν στον ζωολογικό κήπο ισχυρίστηκαν ότι τα ζώα ήταν στην πραγματικότητα chow chows, μια ράτσα σκύλων γνωστή για το παχύ τρίχωμά της από τη βόρεια Κίνα, και είπαν ότι τα σκυλιά είχαν βαφτεί μαύρα και λευκά για να μοιάζουν με τα πάντα.

Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης The Global Times, οι δικηγόροι δήλωσαν ότι “αναπόφευκτα οι επισκέπτες θα νιώσουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι όταν ανακαλύψουν την αλήθεια” για το έκθεμα.

Ένας εργαζόμενος στον ζωολογικό κήπο αρνήθηκε τις κατηγορίες για ψευδή διαφήμιση, λέγοντας στο πρακτορείο: “Πρόκειται απλώς για μια νέα έκθεση που προσφέρουμε στους επισκέπτες.

“Δεν χρεώνουμε επιπλέον. Η διατύπωση που χαρακτηρίζει τους σκύλους τσαου-τσαου είναι σωστή και περιγράφει ακριβώς τι είναι, οπότε δεν εξαπατάμε τους επισκέπτες μας”.

Ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε επίσης το έκθεμα των πάντα, προσθέτοντας: “Οι άνθρωποι βάφουν επίσης τα μαλλιά τους. Η φυσική βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκύλους, αν έχουν μακρύ τρίχωμα. Δεν υπάρχουν αρκούδες πάντα στον ζωολογικό κήπο και ως εκ τούτου θελήσαμε να κάνουμε αυτό το έκθεμα”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινεζικός ζωολογικός κήπος φαίνεται να προσπαθεί να ξεγελάσει τους επισκέπτες με αυτό το κόλπο.

Το 2010, στη γειτονική επαρχία Henan, ένα πάρκο στην πόλη Zhengzhou αγόρασε τέσσερα βαμμένα chow chow και ένα golden retriever, βαμμένα για να μοιάζουν με τίγρη, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επισκέπτες.

Και πέρυσι, ο ζωολογικός κήπος Hangzhou, νότια της Jiangsu, αναγκάστηκε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι μερικές από τις αρκούδες του ήταν άνθρωποι με στολή.

Αργεντινή: Δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr