Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:31:09 μμ
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 19:36

Κόκκινος Συναγερμός στο Κογκρέσο: «Μυστικό όπλο της Ρωσίας» απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν έκανε γνωστό πως έχει συγκλιθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία την Πέμπτη (15/2) θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

H Επιτροπή Θεμάτων Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ζητά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν άμεση έγκριση για να ενημερωθεί το Κογκρέσο για ένα “εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα”.

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν ζήτησε προσωπικά μια συνάντηση με κορυφαίους νομοθέτες στις επιτροπές εθνικής ασφάλειας προτού ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για ρωσική εμπλοκή σε κάποιο θέμα που θα φέρει αποσταθεροποίηση στις ΗΠΑ, ενώ τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για «μυστικό όπλο της Ρωσίας». Αμερικανός αξιωματούχος κάνει λόγο για «μια άκρως ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα», όπως μεταδίδει το CNNi.

Νωρίτερα, σήμερα (14.02.2024), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ έστειλε στο Κογκρέσο μια επιστολή τονίζοντας πως το επείγον ζήτημα «σχετίζεται με μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Νεκρή ηλικιωμένη στο σπίτι της που άρπαξε φωτιά

Πηγή: Politic.gr