Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 7:48:12 μμ
etpa
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 17:23

Κύπρος: Στέρηση υπηκοότητας σε 39 επενδυτές και 6 συγγενείς τους

Συντάκτης:

Θα διερευνηθούν και άλλες 6 ύποπτες περιπτώσεις

Την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας από 39 επενδυτές και 6 μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την περαιτέρω διερεύνηση 6 πρόσθετων περιπτώσεων πολιτογραφήσεων, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Έπειτα από σημερινή του συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε τα εξής σε γραπτή του δήλωση:

«’Όπως είναι γνωστό, η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ΄Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών (η οποία συστάθηκε κατόπιν Διατάγματος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας) υπό την Προεδρία του κ. Νικολάτου, με το πόρισμά της, υπέβαλε εισηγήσεις που, μεταξύ άλλων, διελάμβαναν τη διερεύνηση της πιθανότητας ανάκλησης αριθμού διαβατηρίων, όπως και εισηγήσεις για άλλες ενέργειες, για συνολικά 102 υποθέσεις.

Η αρμόδια μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού μελέτησε τα ευρήματα του πορίσματος, υπέβαλε στο Υπουργικό Συμβούλιο συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας για 39 επενδυτές και 6 μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ακύρωση προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για πολιτογράφηση ενός επενδυτή και ενός εξαρτώμενου μέλους οικογένειας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση 6 πρόσθετων περιπτώσεων, αλλά και να θέσει υπό συνεχή παρακολούθηση άλλες 47 περιπτώσεις, στη βάση των προβλεπομένων διαδικασιών.

Για δύο περιπτώσεις, η εισήγηση της Ερευνητικής Επιτροπής ήταν να αποστερηθούν της κυπριακής υπηκοότητας, νοουμένου ότι διαπιστωνόταν μη τήρηση των όρων και προϋποθέσεων του ΚΕΠ, δηλαδή νοουμένου ότι διαπιστωνόταν πως δεν διατηρούν στην κατοχή τους την επένδυση/μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία. Μετά από διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους την επένδυση/μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία και συνεπώς δεν υφίσταται οποιοσδήποτε νομικός λόγος για αποστέρηση.

Η Απόφαση θα γνωστοποιηθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Δείτε επίσης:

  • Το χιουμοριστικό σχόλιο του Τσακαλώτου για το κανό στον καταποντισμένο Κολωνό
  • Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης – Χτύπησε συναγερμός εκκένωσης
  • ΚΙΝΑΛ: Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία για να συγκεντρώσουν υπογραφές οι υποψήφίοι
  • Εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στις ΗΠΑ οι πλήρως εμβολιασμένοι από τις 8 Νοεμβρίου
  • Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του Κ. Ζέρβα με τον Μ. Βορίδη

Ακολουθήστε το politic.gr Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr