Το δικό της μήνυμα προς τους ευρωπαίους για να εμβολιαστούν έστειλε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.
«Έχοντας αυτήν την ευκαιρία, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Δεν έχουμε βγει ακόμη από την πανδημία και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται.
Έχουμε τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ και θέλουμε όλοι να συνεχίσουν με τον εμβολιασμό, γιατί είναι σημαντικό να είμαστε ασφαλείς», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.
Όπως πρόσθεσε, «στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, δεν έχουν φτάσει όλα τα κράτη-μέλη τα επίπεδα εμβολιασμού που θα θέλαμε. Γι’ αυτό χρειάζεται να στείλουμε αυτό το μήνυμα όσο πιο δυνατά γίνεται: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε. Είναι σημαντικό έτσι ώστε να κρατήσουμε τις κοινωνίες μας ανοιχτές, τις οικονομίες ανοιχτές και για εμάς να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία νέα κανονικότητα».
Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος σημείωσε ότι: «είναι σημαντικός ο χρόνος κατά τον οποίο διεξάγεται το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, που ναι μεν βρισκόμαστε ακόμη στην πανδημία, αλλά έχουμε καταφέρει οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι να φτάσουν πάνω από 75%. Αυτό δείχνει την ισχύ τού τι μπορούμε να κάνουμε όταν δουλεύουμε μαζί, την ισχύ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».
Κλείνοντας σημείωσε ότι: «Θα προχωρήσουμε με τις προτάσεις μας για μία Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Ο στόχος είναι να μπορούμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη-μέλη, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να χτίσουμε ένα υγειονομικό ευρωπαϊκό σύστημα που θα είναι αυτό που περιμένουν οι πολίτες από εμάς», τόνισε η κ. Κυριακίδου και συμπλήρωσε: «Η σημερινή συζήτηση θα επικεντρωθεί στις προτάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην HERA, την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας και φυσικά στους εμβολιασμούς».
12/10/2021, 17:10
Αλέξανδρος Παναγιωτίδης
Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – ΛΟΑΤΚΙ: «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθεί ο Ζακ»
Οριστική αναβολή στο πρωτάθλημα της Super League 2
«Κοιτάει στα μάτια» η Lexus τους Γερμανούς με το ΝΧ(pics)
Κορονοϊός: 3.065 νέα κρούσματα – 32 θάνατοι – 336 διασωληνωμένοι
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο νεαρός που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου στη Λάρισα
Ιταλία: Πιθανή η υποχρεωτική διάλυση του νεοφασιστικού κόμματος
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr